Op elke school in Nederland is een medezeggenschapsraad (MR) actief. De MR vergadert over onderwerpen zoals de besteding van geld, het vaststellen van vakanties en vrije dagen, veiligheid op en rondom school, de manier waarop ouders kunnen meehelpen in het onderwijs en bij andere activiteiten en verbeteringen van het onderwijs in het algemeen. De MR praat overigens niet alleen mee, maar mag ook haar officiële advies geven en afhankelijk van het onderwerp meebeslissen.

Daarnaast is de MR een aanspreekpunt voor alle ouders. Het gaat hierbij om tips, op- en aanmerkingen of voor zorgen over situaties op school. Kortom, de Medezeggenschapsraad heeft invloed op het (onderwijs)beleid van de school.

De MR komt ongeveer één keer per maand bijeen. Deze vergaderingen zijn, mits de agenda het toelaat, voor iedereen toegankelijk. De vergaderdata staan apart vermeld op deze website.

Er zijn acht MR-leden. Namens het personeel zitten de leerkrachten Jolande Jans en Philip Zittema in de MR. De oudergeleding bestaat uit Brenda Jonker (moeder van Dieylani, Fallou en Diara), Laurens van Vliet (vader van Bram en Ravi), Rob Hofstede (vader van Jort, Donna en Hent) en Stephanie Soesman (moeder van Evine en Silvan). Rob Hofstede is momenteel de voorzitter van de MR.

Wanneer u iets kwijt wilt wat voor de MR van belang zou kunnen zijn, kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of u spreekt één van de leden persoonlijk aan. 

 

Met vriendelijke groet, 

De MR van abbs Elzenhagen