Voor jonge kinderen
Wij vinden het fijn dat u erover denkt om uw kind aan te melden bij ABBS Elzenhagen. Op ABBS Elzenhagen geldt het stedelijk aannamebeleid. 
 
Aanmelden voor de basisschool kan alleen met een aanmeldforumlier . Ouders met kinderen van 3 jaar ontvangen een brief van de gemeente Amsterdam met het aanmeldformulier. Een kind kan op elke basisschool in Amsterdam worden aangemeld. Wat moet u doen:
  1. Controleer of de voorgedrukte gegevens op het aanmeldformulier kloppen. 
  2. Vul het formulier volledig in
  3. Zet de scholen van uw keuze in de juiste volgorde. Op nummer 1 staat de school waar u uw kind het liefst naar toe laat gaan, daarna nummer 2 etc. 
  4. Onderteken het aanmeldformulier
  5. Lever het aanmeldformulier in bij de school van uw eerste keuze (in dit geval ABBS Elzenhagen)
  6. U ontvangt een bewijs van aanmelding. Het is belangrijk om te controleren of de gegevens op het aanmeldbewijs correct zijn. 
Op de site: www.amsterdam.nl/naardebasisschool kunt u meer informatie vinden. 
 
Voor kinderen in de bassischool leeftijd.
Soms gebeurt het dat ouders van basisschool willen of moeten wisselen. Dat kan meerdere redenen hebben. Mocht u redenen hebben om te willen wisselen van basisschool dan kunt u contact opnemen met de directie van ABBS Elzenhagen. Dit kan op het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
 
Gedurende het schooljaar worden in principe geen kinderen, die reeds een andere basisschool bezoeken, aangenomen. Tenzij er sprake is van een verhuizing en er een plaats beschikbaar is. Ook kunnnen er zeer uitzonderlijke redenen zijn om wel tot plaatsing over te gaan. 
 
Er vindt in alle gevallen overleg plaats met de intern begeleiding en/of de directie van de school van herkomst. Bij plaatsing zal er bovendien informatie uitgewisseld worden om uw kind zo goed mogelijk te begeleiden. Een onderwijskundig rapport hoort bij deze overdracht.