Vandaag zijn de rapporten meegegeven. Altijd weer een belangrijk moment in het schooljaar. En hoewel het daardoor lijkt alsof alles al is afgerond laat de praktijk in school zien dat we echt nog hard werken in die laatste 3 schoolweken. In dit Elzenblad willen we u weer laten weten wat we gedaan hebben in de afgelopen 2 weken.
 
Themanieuws
Groepen 1/ 2 “Sprookjes”
Bij de kleutergroepen zijn ze bezig met het thema “sprookjes”. Ze hebben gekeken naar de voorstelling “Sjaak en de bonenstaak”. Het was een hele leuke ochtend en iedereen heeft genoten. Ze zijn hard bezig met het oefenen voor hun eigen voorstelling op 1 juli. Alle ouders van de kleutergroepen hebben al een uitnodiging gekregen hiervoor.
 
Groepen 3 en 4 “Familie”
In de groepen 3 en 4 gaat het over familie. Hoe leefden families vroeger? Wat deden opa’s en oma’s toen ze klein waren?
Ze zijn naar het Willet Holthuysenmuseum geweest en hebben daar leren dansen. Vroeger dansten ze heel anders dan nu. Leuk om te doen en te zien!
 
Groepen 5 en 6 “De vroege Middeleeuwen”
Op woensdag 10 juni hadden de groepen 5 en 6 een ridderdag. Er waren echte ridders op school om mee te vechten, er werden verhalen verteld over het leven op een kasteel en er was een kaart te zien over het Frankische Rijk voor de dood van Karel de Grote. Mocht u als ouder hierover iets willen weten, vraag het groep 5 en 6, zij weten er alles van!
 
Social Media
We merken dat het gebruik van Social Media ontzettend leuke kanten heeft, maar dat het ook heel vervelend kan zijn. Met name in de bovenbouw communiceren kinderen via deze media en dat is niet altijd gezellig. Uiteraard hebben we het hier met regelmaat over met de kinderen.
 
We willen u als school vragen op het gebruik van Instagram, whatsapp, Snapchat en andere social media te letten bij uw kinderen en het met ze te hebben over verantwoord gebruik. Als school kunnen we dit niet alleen. Vaak gebeuren dit soort dingen buiten schooltijd en hebben we er geen zicht op. We hebben er echter wel last van, want de conflicten worden meegenomen de klas in. We vertrouwen erop dat u, samen met ons, onze kinderen helpt om hier zo goed mogelijk mee om te gaan en om ze te leren hoe (digitale) communicatie werkt.
 
Formatie
Uiteraard wilt u graag weten bij wie uw kind in de klas komt volgend schooljaar. Hierbij sturen we u de formatie. Voor wat betreft de klassenindeling sturen we u alleen de indeling van de groepen 3, deze komen tenslotte van vier kleutergroepen naar twee groepen 3. Voor de andere groepen geldt dat de A en B groepen doorgaan als A en B groepen. Dat betekent dus bijvoorbeeld dat groep 4A volgend jaar groep 5A is. Mocht uw kind doubleren of versnellen dan kunt u terecht bij de huidige leerkracht. Zij weten bij wie uw kind in de klas komt.
 
In groep 6A vindt u een nieuwe naam: Rianne Barneveld. Rianne heeft het afgelopen jaar bij onze zusterschool ABBS Zuiderzee gewerkt en komt volgend jaar onze gelederen versterken. Ook ziet u dat Michelle Stalenhoef op de lijst staat. Zij valt nu in in groep 3 en zal dus volgend jaar bij ons op school blijven. In groep 8 hebben we tenslotte Stevie van Buuren. Zij valt nu in in groep 6B en ook zij kan bij ons blijven. We zijn blij met deze drie aanwinsten voor ons team en wensen ze veel plezier op Elzenhagen.
 
Formatie 2015-2016
Groepen
1/ 2 A Rosaly Franse
1/ 2 B Joyce Klein (ma, di) en Trudy Kwakman (wo, do, vr)
1/ 2 C Stijn van Lieshout
1/ 2 D Keilleigh Tjie-A-Njiem
3A Elise van der Schaaf
3B Michelle Stalenhoef (ma) en Jolande Jans (di, wo, do, vr)
4A Susanne Ribeiro Maia
4B Astrid van de Pas (ma, di, wo) en Michelle Stalenhoef (do, vr)
5A Patrick Hiele
5B Steffanie Heisterkamp (ma, di, woe) en Ingeborg Moerkamp (do, vr)
6A Rianne Barneveld
6B Amanda Teunen
7A Saskia van Bezouw (ma, di, wo) en Bianca Deinum (do, vr)
7B Juf Hester
8A Stevie van Buuren
8B Victor Bottelier  
 
Andere functies en taken
Ondersteuning groepen 6 t/m 8
Techniekonderwijs Thomas Aafjes
Ondersteuning groepen 1 t/m 3 Judith Bruins (ma, di, wo, do)
Cultuurcoördinator
Vervanging bouwcoördinatoren Anno Pander (di, do, vr)
Remedial Teaching Ingeborg Moerkamp (di, wo)
Intern Begeleiding Wendela Tenner (ma, di, vr)
Bianca Deinum (ma, di, wo)
Ondersteuning groepen 4 en 5 Michelle Stalenhoef (di, wo)
Gymnastiek Wieger Visser (ma, di, do, vr)
Conciërge Latifa el Haddar (ma, di, do, vr)
Bouwcoördinatoren*
Stijn van Lieshout (OB)
Patrick Hiele (MB)
Saskia van Bezouw (BB)
Adjunct-directeur Tanja Nieuwenhuizen (di, wo, do, vr)
Directeur Bart Butter  
*De bouwcoördinatoren zijn onderdeel van het management- team en zijn eens in de twee weken vrij geroosterd van lesgevende taken.
 
Belangrijke data
15-19 juni       Oudergesprekken op uitnodiging
17 juni             Eindpicknick
 
We wensen u weer een fijn weekend!